Inici > Exposicions > MONTEPIO DEL ARRABAL

Cerca

MONTEPIO DEL ARRABAL

MONTEPÍO DEL ARRABAL
Exposicions

Muntatge expositiu amb l'objectiu de donar difusió al fons documental de l’Associació Cultural del Raval de Santa Catalina de Palma (1894-2018), dipositat a l’Arxiu General del Consell de Mallorca l'any 2019, per tal de fomentar la investigació i recerca documental.

La mostra vol donar a conèixer al públic en general la Societat de Socors Mutus del Raval de Santa Catalina, una associació que tenia com a finalitat principal l’ajuda entre els seus associats. De fet, aquest tipus de societats es consideren els precedents de les mutualitats modernes, de l’estat assistencial i la seguretat social. Apareix en un moment de grans canvis en la societat mallorquina i en particular en l’obrera: la industrialització, els moviments socials, els moviments migratoris, etc. i la seva pervivència fins al segle XXI ens permet fer un recorregut històric del moviment associatiu a barriades obreres i industrials de Palma com Santa Catalina o la Soletat.

La inauguració de l'exposició serà el 30 d'abril amb motiu de la celebració del Primer de Maig, data significativa dins el moviment obrer. L'exposició romandrà oberta fins al 30 de setembre de 2021.

Activitat organitzada per l’Arxiu General del Consell de Mallorca.

HORARI:

De dilluns a divendres de 10 a 13.45 h; dimecres, de 16.30 a 20 h.

ACTIVITATS ENTORN DE L’EXPOSICIÓ:

- Conferència inaugural a càrrec de Catalina Martorell Fullana 1868: L’origen del moviment associatiu i popular a Mallorca el dia 5 de maig, a les 19.30 h, en el Centre Cultural La Misericòrdia.

- Juny, juliol i setembre visites guiades cada primer i darrer dissabte de mes als barris de Santa Catalina, La Soledat i es Molinar a càrrec d’Albert Herranz i Catalina Martorell.
- Visites guiades de l’exposició per a centres educatius.
- Conferència de clausura a càrrec de Manel Santana Morro El forjament de la solidaritat: Mutualitats, cooperatives, societats obreres i recreatives a Mallorca (1868-1936) el dia 30 de setembre, a les 19.30 h, en el Centre Cultural La Misericòrdia.

Per a més informació i inscripció a les visites guiades: exposiciomontepiodelarraval@gmail.com

On: 
Museu Krekovic. Palma
Quan: 
divendres, 30 abril, 2021 - 10:00 a dijous, 30 setembre, 2021 - 10:00
Preu: 
Gratuït

info