Inici > Exposicions > LES FESTES (IL·LUSTRADES) DE MALLORCA

Cerca

LES FESTES (IL·LUSTRADES) DE MALLORCA

LES FESTES (IL·LUSTRADES) DE MALLORCA
Exposicions

Projecte expositiu del Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca que pren com a punt de partida el saber popular i l’antropologia de Mallorca. La FESTA com a part del folklore és el cos expressiu de la cultura compartida. Com a manifestació cultural d’identitat és un component natural i necessari en qualsevol grup social, i s’utilitza a la societat per a diferenciar-se. La mostra exposarà aquests trets comuns de Mallorca, que expressa la seva identitat compartida a través de les festes. S’hi inclouran, per un costat, les activitats culturals i festives tradicionals, l’origen de les quals, de vegades es perd en el temps i, per l’altre, les noves expressions populars d’origen recent que mostren l’afany de renovació “i de festa” dels nostres pobles.

Amb aquest objectiu s’investigarà, reinterpretarà i exhibirà una part del patrimoni folklòric festiu de Mallorca. La intenció de la mostra és documentar-lo, donar-lo a conèixer, bussejar en els seus orígens, les llegendes, els personatges... i crear noves perspectives a través d’historietes i il·lustracions. Constarà d’historietes realitzades expressament, així com d’elements físics reals presents en algunes de les festes més populars.

L'Estendard, Les Valentes Dones, Els Cossiers o La Sibil·la són algunes de les festes que inclourà l'exposició.

Les interpretacions de tots aquests temes, les realitzaran dibuixants i il·lustradors del Clúster de Còmic de Mallorca: Bartolomé Seguí, Ata, Canizales, Enriqueta Llorca, Álex Fito, Jaume Balaguer, Eva Barceló, Margalida Vinyes, Gonzalo Aeneas, Toni Galmés, Linhart, Nivola Uyà i comptarà amb assessorament d’antropòlegs i historiadors locals.

A partir del 15 d'octubre fins al 13 de novembre.

HORARI:

De dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h

Dissabte, diumenge i festius, tancat

On: 
Sala de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia. Palma
Quan: 
divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30 a dissabte, 13 novembre, 2021 - 00:00
Preu: 
Gratuït

info