Inici > Exposicions > ELENA DEL RIVERO. L'ARXIU DE LA POLS: AN ONGOING PROJECT

Cerca

ELENA DEL RIVERO. L'ARXIU DE LA POLS: AN ONGOING PROJECT

ELENA DEL RIVERO. L'ARXIU DE LA POLS: AN ONGOING PROJECT
Exposicions

L’arxiu de la pols: An Ongoing Project» és una revisió exhaustiva de les línies fonamentals que caracteritzen els treballs d’Elena del Rivero arran dels atemptats de l’11 de setembre de 2001 a Nova York, on reflexiona sobre la pèrdua, la memòria col·lectiva i el dolor, així com sobre la construcció dels pilars existencials que conformen les creences i valors de la societat per repensar el futur.

La mostra estructura i cristal·litza, de forma orgànica, les diferents fases del projecte sorgit arran dels atemptats. D’aquesta manera, s’inclouen les derives i reflexions iniciades en les seves dues primeres instal·lacions [Swi: t] Home (2000-2001), realitzada a The Drawing Center de Nova York el 2001, i [Swi: t] Home: A CHANT (2001-2006), presentada per primer cop a la Corcoran Gallery of Art de Washington el 2008 i, per segona vegada, coincidint amb el desè aniversari dels atacs, al New Museum de Nova York en 2011. En aquesta ocasió coincidirà amb el vint aniversari.

La proposta d’Es Baluard Museu presenta amb contundència el treball artístic i personal d’Elena del Rivero i dóna visibilitat a dues línies de treball independents i complementàries: la primera, que va començar al voltant de l’11-S, apunta a la pèrdua, la memòria col·lectiva i el dolor, i la segona, aborda temes personals que tenen a veure amb com es construeixen els nostres pilars existencials, tal com es produeix en la sèrie en curs Letters to the Mother (1990-2022).

Finalment, l’exposició reflexiona sobre l’històric, el col·lectiu i el personal al temps que aborda el nostre present més immediat. D’aquesta manera, proposa una reflexió urgent i necessària sobre les estratègies sociopolítiques que configuren la nostra contemporaneïtat per a les generacions futures.

Aquesta exposició compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

On: 
Es Baluard Museu d'Art Contemporani. Palma
Quan: 
dissabte, 11 setembre, 2021 - 19:00 a diumenge, 30 gener, 2022 - 19:00
Preu: 
Gratuït

info