Inici > Espectacles > EL FINGIDOR

Cerca

EL FINGIDOR

Espectacles

Entre els grans poetes del segle XX, ningú deixaria d’incloure a Fernando Pessoa, el poeta portuguès, amb permís de Camões, més conegut i fascinant de les lletres portugueses arreu del món i qui, encara ara, en ple segle XXI, segueix interpel·lant l’ànima, la ment i l’existència dels éssers cada vegada més esmicolats que som.El mateix Pessoa i els seus heterònims són el tema principal d'un muntatge multidisciplinari que vol recrear l'univers de l'escriptor portuguès fent servir el text, però també els llenguatges del circ, la música i l'audiovisual. 

Per donar-li forma a El Fingidor, una dramatúrgia feta a dues mans entre Tosar i Evelyn Arévalo, més que mai és necessària la combinació de llenguatges i disciplines artístiques múltiples així que, al costat de la veu de Tosar verbalitzant la poesia, la prosa i la correspondència de Pessoa, hi seran la companyia de circ Hotel Iocandi, la Griselda Juncà i en Tomeu Amer, encarnant a Pessoa, els seus heterònims i a aquelles persones a qui podríem anomenar “reals” de la seva vida. També hi haurà la música en directe de la cantant Joana Gomila i la pianista Elisabet Raspall; una combinació que posa la pell de gallina. I, com en espectacles anteriors, el vídeo documental, rodat pel realitzador mallorquí Agustí Torres, tindrà un paper essencial, tant per la bellesa de les imatges rodades a Lisboa que acompanyaran l’espectacle com pel coneixement i les reflexions sobre Pessoa que es desprenen de les paraules dels experts en la seva obra que han estat entrevistats: Maria José de Lancastre, Richard Zenith, Jerónimo Pizarro, Perfecto Cuadrado, Manuela Nogueira, neboda del poeta, i Nicolau Dols.

Una vegada més, la companyia Oblideu-vos de nosaltres, amb Pep Tosar al capdavant, vol reflexionar des d’un punt de vista estètic i teatral sobre la condició humana i la seva diversitat, convidant els espectadors i espectadores a participar de la complexitat de l’existència.

FITXA ARTÍSTICA

Públic destinatari: A partir de 14 anys

Durada: 90 minuts

Idiomes: Català, castellà, portuguès (sobretitulat)

Venda d'entrades a la web  https://teatreprincipal.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=2457... dimecres a dissabte de 11 a 14 h i de 17 a 21 h a taquilla. Diumenges, festius i altres dies amb funció1 hora abans de l’inici de l’espectacle.

On: 
Teatre Principal. Palma
Quan: 
dissabte, 29 gener, 2022 - 20:00
Preu: 
8€ a 25€

info