Inici > Cinema > ZONA INUNDABLE

Cerca

ZONA INUNDABLE

ZONA INUNDABLE
Cinema

Sant Llis, octubre del 2018. Després de quatre hores de pluja intensa, un torrent es desborda, inunda un petit poble de Mallorca i causa onze morts, diversos ferits i molts danys materials.

Ben aviat es desencadena una onada de reaccions: una explosió de solidaritat sense precedents i una cobertura mediàtica que cada vegada planteja més dubtes. Es podria haver evitat la tragèdia? Van funcionar els protocols d’emergència? Per què es continua edificant als llindars dels torrents?

Els personatges d’aquest document històric ficcionat es troben en el desemparament d’un món contemporani que no sap què fer amb el seu passat, la seva cultura i la seva història. Zona inundable és el títol, és l’avís que ningú va saber escoltar.

Quan els arxius dels jutjats de pau de Sant Llorenç des Cardassar van quedar completament inundats, es va esborrar la història de milers de persones. Com van fer els nazis amb els jueus, sense deixar cap rastre de la seva existència.

La imatge principal d’aquest espectacle parteix de la memòria, en mans d’uns arxivers voluntaris que ens ajuden a explicar aquesta història, recuperar una part de la nostra identitat i sentir de nou les veus del passat.
Marta Gil.

Entrada: https://teatreprincipal.koobin.com/index.php?action=PU_evento&Ev_id=2621...

On: 
Teatre Principal. Palma
Quan: 
dimecres, 28 desembre, 2022 - 20:00
Preu: 
De 8 a 25 €

info